BERKAYAK DI KUBANG KERIAN

Pelancong luar sering berkunjung ke kawasan pasar, tempat makan menarik, destinasi bersejarah dan kawasan pantai di negeri yang digelar Serambi Mekah iaitu Kelantan. Malah, terdapat segelintir yang gemar mencuba aktiviti-aktiviti yang ekstrem seperti mendaki gunung, berkayak dan lain-lain. Majoriti pelancong suka pergi ke kawasan kampung dan pendalaman untuk mencari kelainan kerana kawasan kampung kurang terdedah…

Details
dewan serbaguna pelbagi guna di kelantan kota bhareu

SEWAAN DEWAN KUBANG KERIAN

Kepada sesiapa yang tengah atau akan mencari dewan/tempat untuk dijadikan sebagai meeting, perjumpaan, aktiviti perasmian,  kursus dan urusan lain yang memerlukan ruang yang luas boleh menyewa dewan yang terdapat di Min House Camp. Dewan ini dilengkapi dengan segala kemudahan yang di inginkan seperti penghawa dingin, PA sistem, LCD dan lain-lain. Persekitan dewan yang segar, dikelilingi…

Details

HOTEL BERHAMPIRAN USM

Bagi sesiapa yang tengah mencari tempat penginapan berhampiran USM, Kubang Kerian, boleh ke Min House Camp. Nak kata dekat tu tak dekat sangat cuma 2.8 km je untuk ke HUSM dan 2.4 km untuk ke kampus USM. Min house Camp menyediakan tempat penginapan dan beberapa aktiviti yang boleh dilakukan oleh para pengunjung seperti melihat pelbagai…

Details
kebun sara diri organik pertama di kelantan mesra alam bebas racun kebun min house camp

KEBUN ORGANIK DI KELANTAN

Kebun organik ??????? ehhh……. kebun ???? organik?????? mcm pernah dengar kan…meh kawe terangkan…….. Kebun dari segi bahasa mesti korang dah tau kan, iaitu tanaman pokok-pokok kecil dalam suatu kawasan yang disediakan kalau pokok-pokok besar tu ladang namanya. Organik pula bermaksud dari tanah. Ringkasnya kebun organik membawa maksud asli,semula jadi, tidak tercemar dan sifat-sifat semulajadi produk…

Details

ADIK MIN & CERITA BERKAITAN DOWN SYNDROME

Kalau kita perhatikan down syndrome semakin mendapat tempat di negara kita Malaysia kan. Alhamdulillah……………. Sikap begini lah yang kini inginkan sebab down syndrome bukan lah penyakit berjangkit dan berbahaya yang patut kita elakkan. Kita sepatutnya cemburu dengan mereka kerana golongan ini sudah dijanjikan syurga sebab tu mereka digelar “Anak Syurga”. Cakap pasal down syndrome ni,…

Details
penginapan budjet malaysia murah aman mesra alam min house camp kelantan malaysia tempat paling menarik

Tempat Penginapan Budget

Min House Camp Min House Camp menyediakan tempat penginapan bajet di Malaysia sambil menikmati keindahan alam semula jadi serta melakukan aktiviti mesra alam. Terdapat 3 jenis bilik yang disediakan iaitu : Bilik Moden Bilik Tradisional Dorm Bilik Moden Bilik moden dilengkapi dengan penghawa dingin dan peti ais serta kelengkapan yang lain seperti wifi dan bilik…

Details
min house camp zakir naik melawat kelantan kubang kerian kelulut keluarga zakir naik

DR ZAKIR NAIK MELAWAT MHC

Sape je tak kenal dr zakir naik. Seluruh dunia kenal malah ada yang takut dengan kehadiran beliau. Dr zakir dengan izin Allah telah mengislamkan beribu orang. Korang berapa ???????? xpe jangan sedih kita sama …… hehehehe …… Kalau korang nak tau kan…kalau nak lah…Dr zakir datang ke Min House Camp !!!!! Penceramah yang disegani dan…

Details

JOM BBQ!

Ok citer pasal bbq pulak.. Bulan ni dah bulan 9, nak dekat hujung tahun dah… So apa maksudnya ??? Maksudnya……. dah nak dekat cuti sekolah !!!! Mesti anak-anak, adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, mak-mak, bapak-bapak dan seluruh isi keluarga mesti boring dan tak tau nak buat apa semasa cuti sekolah kan ??? Yang dah ada plan tu…

Details