hotel mesra oku malaysiaku

HOTEL MESRA OKU

Ada ke tempat penginapan yang mesra OKU ? Mana nak cari tempat penginapan yang membolehkan anda parking di depan bilik? Kat mana ada tempat penginapan yang menyediakan parking secara percuma? Anda rasa kami ada masa untuk pening kepala ? Kami di Min House Camp (MHC) faham semua keadaan berkenanan sebab itu MHC menyediakan bilik penginapan…

Details
tanaman organik kelantan malaysia

BELAJAR TANANAM ORGANIK

Ingin belajar ilmu tanaman organik ? Meminati kebun organik ? Mencari tunjuk ajar untuk memulakan tanaman organik di rumah ? Jika anda mempunyai keinginan dan minat terhadap tanaman organik atau tanaman tanpa bahan kimia, anda boleh datang ke Min House Camp. Di sini anda akan diajar tentang cara-cara yang betul untuk menanam tumbuhan organik ini.…

Details
memasak onde-onde di malaysia kuih tradisional

AKTIVITI MEMASAK KUIH TRADISIONAL

Nak buat lawatan belajar bersama pelajar sekolah rendah tetapi mempunyai kos yang terhad? Min House Camp menyediakan pelbagai aktiviti yang besesuian untuk golongan sekolah rendah dan tadika. Antara aktiviti yang boleh dilakukan adalah pembelajaran berkaitan lebah kelulut, menanam tanaman organik, berkayak, dan kelas memasak tradisional. Di kelas memasak ini, pihak Min House Camp akan mengajar…

Details
lebah kelulut min house camp

STINGLESS BEES IN KELANTAN

Stingless bees were known in Malaysia because many traders started to familiarize themselves with this business. This is because stingless bees are highly demanded in either their nests or their honey. The word kelulut is used by indigenous Malaysia in reference to bee-hives of this type, which come from Malaysia’s tropical forests and jungles.  There…

Details
cik puan kelantan min house camp Malaysia

CIK PUAN MELAWAT MIN HOUSE CAMP

Sape je yang tak kenal Cik Puan Kelantan ni lebih-lebih Cik Puan telah menjadi bualan dan perhantian orang ramai semasa Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Ke-16 baru-baru ini. Penulis sebagai rakyat Kelantan pun rasa bangga. Hehehe …. Yang Berbahagia Cik Puan Sofie Louise Johansson yang berasal daripada Rystad, Sweden merupakan isteri kepada Yang Teramat Mulia…

Details