Pok Weil Tiram 2020

Anda mencari restoran yang menu unik, restoran yang sedap dengan permandangan yang best di Kota Bharu / Kelantan? Jemput datang ke Min House Camp, Kubang Kerian. Pok Weil Tiram telah berpindah ke Min House Camp, Kubang Kerian bermula 15 Mac 2020 Menu: Maggi / Bihun / Kuey Teow / Mee (Tom Yam / Kuah) Tiram…

MIN HOUSE CAMP TUMPUAN PARA SUKARELAWAN

Setiap tahun mahupun bulan akan ada sukarelawan yang datang ke Kubang Kerian, Kelantan untuk melakukan kerja amal di samping mengenali budaya masyarakat setempat. Salah satu tempat yang menjadi tumpuan di Kubang Kerian ialah Min House Camp. Min House Camp dibangunkan di kawasan kampung agar dapat mengekalkan kehijauan alam semula jadi. Oleh itu, Min House Camp…

AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI KELANTAN

Lagi sebulan lebih untuk para pelajar menikmati cuti akhir tahun yang panjang dan boring. Cuti adik-adik mahupun anak-anak anda akan boring jika asyik duk rumah je. Apa kata bawak mereka bercuti dan meluangkan masa sehari dua atau seminggu bersama-sama sambil melakukan aktiviti yang menyeronokan dan berfaedah. Min House Camp menyediakan pelbagai aktiviti untuk semua golongan…

KELAS MEMASAK KUIH TRADISIONAL

Kepada sesiapa yang berminat untuk belajar masakan melayu tradisional dengan peralatan tradisional boleh berkunjung ke Min House Camp. Disini anda boleh belajar memasak kuih tradisional Melayu iaitu, Onde-onde. Min House Camp menyediakan peralatan tradisional kepada peserta seperti pengukur kelapa untuk digunakan mengukur kelapa. Sememangnya berbeza sekali pengalaman menggunakan pengukur kelapa dengan mesin kelapa yang ada…

lebah kelulut min house camp

KOLEKSI MADU SELURUH DUNIA

Pernah ke korang tengok madu dari negara eropah, asia tengah dan lain-lain negara. Kalau setakat madu kelulut buatan Malaysia takyah bangga sangat. Orang lain pernah tengok dan rasa kan. Lain pulak ceritanya kalau korang ke Min House Camp. Nak tau sebab apa ? Sebab hanya di Min House Camp je yang terdapat koleksi madu dari…

KAYAKING

Kayaking is one of the younger people’s most popular activities because it’s a challenging, but a fun activity. Did you know ???? There is a village near the University of Science Malaysia Hospital and the town of Kota Bharu, Kampung Pulau. It is in this village that the Min House Camp was developed under the…

memanah kelantan

ARCHERY IN KELANTAN

Archery is one of those sports that young people enjoy, and it requires skill, endurance and accuracy to fire at the targets. Throughout Kelantan, there are very few places for archery. Therefore, Min House Camp located in Kubang Kerian, Kelantan provides archery for as little as RM 10 per person. The price includes archery sites…

tadika kelantan belajar

PAKEJ LITTLE FARMER

Nak cari tempat untuk lawatan belajar bukannya senang lebih-lebih lagi dengan buget yang terhad. Bawak ke tempat yang murah takut aktiviti tidak berbaloi. Nanti kesian budak-budak ni sbb tak banyak yang belajar nanti. Bukannya takde tempat yang murah dan banyak aktiviti yang boleh dilakukan, cuma korang je yang belum jumpa. Begitu ruginya kalau tidak mengetahui…

TEMPAT MAKAN DI TEPI SUNGAI

Ingin merasa makan di tepi sungai ? Inginkan keindahan alam sambil menikmati makanan bersama keluarga ? Teringin untuk makan ditempat yang berangin dan mesra alam ? Inginkan makan di tempat yang dikelilingi alam semula jadi ? Mencari tempat yang damai dan berpatutan ? Jangan terkejut jika anda akan mendapat kesemuanya di Min house Camp. Di…