BBQ IN KELANTAN

All sites have their own special privileges, as well as Min House Camp. If you ever visit Min House Camp, you certainly understand what the author refers to. At the Min House Camp it offers affordable rooms and attractive activities, a BBQ site and affordable dining. BBQ with families at night is a wonderful experience…

hotel mesra oku malaysiaku

HOTEL MESRA OKU

Ada ke tempat penginapan yang mesra OKU ? Mana nak cari tempat penginapan yang membolehkan anda parking di depan bilik? Kat mana ada tempat penginapan yang menyediakan parking secara percuma? Anda rasa kami ada masa untuk pening kepala ? Kami di Min House Camp (MHC) faham semua keadaan berkenanan sebab itu MHC menyediakan bilik penginapan…

tanaman organik kelantan malaysia

BELAJAR TANANAM ORGANIK

Ingin belajar ilmu tanaman organik ? Meminati kebun organik ? Mencari tunjuk ajar untuk memulakan tanaman organik di rumah ? Jika anda mempunyai keinginan dan minat terhadap tanaman organik atau tanaman tanpa bahan kimia, anda boleh datang ke Min House Camp. Di sini anda akan diajar tentang cara-cara yang betul untuk menanam tumbuhan organik ini.…

AKTIVITI MEMANAH DI KELANTAN

Boring nya hujung minggu ? tak tau nak buat apa ? kawan-kawan semua keje luar Kelantan, tinggal sorang je di kampung. Nak hiking takut sorang-sorang, nak berkayak tak biasa bawak kayak sorang-sorang. Apa kata cuba aktiviti memanah. Seperti yang kita tau memanah sebahagian daripada sunnah Rasulullah berdasarkan hadis daripada Ibn Umar RA bahawa Nabi SAW…

kebun sara diri organik pertama di kelantan mesra alam bebas racun kebun min house camp

KEBUN ORGANIK DI KELANTAN

Kebun organik ??????? ehhh……. kebun ???? organik?????? mcm pernah dengar kan…meh kawe terangkan…….. Kebun dari segi bahasa mesti korang dah tau kan, iaitu tanaman pokok-pokok kecil dalam suatu kawasan yang disediakan kalau pokok-pokok besar tu ladang namanya. Organik pula bermaksud dari tanah. Ringkasnya kebun organik membawa maksud asli,semula jadi, tidak tercemar dan sifat-sifat semulajadi produk…