LUNCH BOX UNTUK PETUGAS COVID19 HRPZII

Baru-baru ni negara kita telah digemparkan dengan berita Covid19 yang melanda seluruh dunia. Mulai 18 MAC 2020, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan di seluruh Malaysia sehingga 14 April 2020. Ramai orang yang berehat dirumah bersama keluarga namun ada yang dikalangan “frontliner” terutamanya di hospital bertungkus lumus untuk membendung…

Madu Kelulut & Madu Lebah di Kelantan

Min House Camp sememangnya sudah famous dengan memiliki kawasan sekitar yang cantik serta sesuai untuk semua peringat umur dah peringkat. Namun mungkin ada yang tidah tahu bahawa disana juga turut mempunyai sarang lebah kelulut. Pengunjung boleh datang ke sana melihat sarang kelulut yang disusun rapi dan juga melawat galeri kelulut yang mempunyai pelbagai infomasi tentang…

matex kelantan

MaTEx MENGIKTIRAF MIN HOUSE CAMP

Anda boleh memilih sama ada untuk melakukan sesuatu dengan cara terbaik atau sambil lewa. Hanya satu perkara yang di kira iaitu hasil tindakan anda. Bukan mudah untuk mendapat perhargaan atau perhatian orang ramai dalam bidang perniagaan ini jika kita bukan orang yang ternama. Pelbagai usaha dan cara harus dilakukan untuk menaikkan nama syarikat di mata…

malaysia awards asean

MIN HOUSE CAMP DIIKTIRAF ASEAN

Dari mana datangnya inspirasi, dari visi turun ke kerja keras tanpa henti. Tak sedikit orang bervisi, tapi segelintir yang mampu menggerakkan banyak pribadi. —–Najwa Shihab—-   Bukan mudah untuk mencapai sesuatu dengan hanya berharap dan menunggu. Puan Noriah atau lebih dikenali Kak Yah telah membangunkan sebuah tempat pelancongan dan hotel budget di negeri Cik Siti…

MIN HOUSE CAMP TUMPUAN PARA SUKARELAWAN

Setiap tahun mahupun bulan akan ada sukarelawan yang datang ke Kubang Kerian, Kelantan untuk melakukan kerja amal di samping mengenali budaya masyarakat setempat. Salah satu tempat yang menjadi tumpuan di Kubang Kerian ialah Min House Camp. Min House Camp dibangunkan di kawasan kampung agar dapat mengekalkan kehijauan alam semula jadi. Oleh itu, Min House Camp…

HOTEL BERHAMPIRAN USM

Bagi sesiapa yang tengah mencari tempat penginapan berhampiran USM, Kubang Kerian, boleh ke Min House Camp. Nak kata dekat tu tak dekat sangat cuma 2.8 km je untuk ke HUSM dan 2.4 km untuk ke kampus USM. Min house Camp menyediakan tempat penginapan dan beberapa aktiviti yang boleh dilakukan oleh para pengunjung seperti melihat pelbagai…

ADIK MIN & CERITA BERKAITAN DOWN SYNDROME

Kalau kita perhatikan down syndrome semakin mendapat tempat di negara kita Malaysia kan. Alhamdulillah……………. Sikap begini lah yang kini inginkan sebab down syndrome bukan lah penyakit berjangkit dan berbahaya yang patut kita elakkan. Kita sepatutnya cemburu dengan mereka kerana golongan ini sudah dijanjikan syurga sebab tu mereka digelar “Anak Syurga”. Cakap pasal down syndrome ni,…

KENAPA NAMA MIN HOUSE CAMP?

Pernah tak terfikir kenapa nama Min House Camp? Sebenarnya nama Min ni datangnya dari nama anak Kak Yah sendiri yang Down Syndrome malah kebanyakkan masyarakat mengelar anak syurga. Nama dia Abdul Muhaimin, dia lah boss besar sini.  Maunya tak besar nama dia jadi nama tempat ni. Haaa ni lah tauke besar Min House Camp. Min…