Mengenali Madu Asli Dan Madu Tiruan

  Berdasarkan kajian termasuk di Malaysia, Indonesia dan U.S.A menunjukkan bahawa hampir 80% madu yang beredar dipasaran adalah madu palsu .Madu asli sebenarnya sangat mudah diketahui dengan melihat dari sifat dan karakteristik fiziknya yang khas. Sayangnya dapat juga si penipu madu palsu untuk meniru sebagian dari sifat atau karakter fizik madu asli. Sehingga bagi kebanyakan…

8 Aktiviti Menarik Kota Bharu – Min House Camp (Part 2)

Hi semua, Seperti yang dijanjikan saya akan sambung lagi 4 aktiviti best yang boleh dilakukan di Min House Camp, Kubang Kerian, Kota Bharu. Harga adalah Rm10/pax untuk setiap aktiviti tetapi bersempena dengan PKPP (sehingga 31/8/2020) kami menawarkan harga promosi Rm5/pax untuk setiap aktiviti. Wow kan? Jom! Melihat kelip-kelip Dekat Kelantan pun ada tau tempat untuk…

8 Aktiviti Menarik Kota Bharu – Min House Camp (Part 1)

Assalamualaikum & Hi! Hari ini saya akan share mengenai aktiviti-aktiviti menarik yang boleh dilakukan di Min House Camp yang terletak di Kubang Kerian, Kota Bharu. Saya akan share 4 aktiviti dahulu dan next entry saya akan ceritakan lagi 4 okay. Harga untuk setiap aktiviti adalah Rm10/pax tetapi bersempena dengan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sehingga…

Madu Lebah & Madu Lebah Kelulut Min House Camp

Assalamualaikum & hi! Hari ni nak share tentang madu kelulut dan madu lebah di kelantan khususnya di Min House Camp. Mestilah promote tempat sendiri kan. Hehe.. Min House Camp telah lama terlibat dengan penjualan Madu Kelulut, Madu Tualang dan Madu Akasia. Dijamin ori kerana pengusaha Min House Camp (Kak Yah) amat menitikberatkan kualiti dari kuantiti.…

LUNCH BOX UNTUK PETUGAS COVID19 HRPZII

Baru-baru ni negara kita telah digemparkan dengan berita Covid19 yang melanda seluruh dunia. Mulai 18 MAC 2020, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan di seluruh Malaysia sehingga 14 April 2020. Ramai orang yang berehat dirumah bersama keluarga namun ada yang dikalangan “frontliner” terutamanya di hospital bertungkus lumus untuk membendung…

Madu Kelulut & Madu Lebah di Kelantan

Min House Camp sememangnya sudah famous dengan memiliki kawasan sekitar yang cantik serta sesuai untuk semua peringat umur dah peringkat. Namun mungkin ada yang tidah tahu bahawa disana juga turut mempunyai sarang lebah kelulut. Pengunjung boleh datang ke sana melihat sarang kelulut yang disusun rapi dan juga melawat galeri kelulut yang mempunyai pelbagai infomasi tentang…