AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI KELANTAN

Lagi sebulan lebih untuk para pelajar menikmati cuti akhir tahun yang panjang dan boring. Cuti adik-adik mahupun anak-anak anda akan boring jika asyik duk rumah je. Apa kata bawak mereka bercuti dan meluangkan masa sehari dua atau seminggu bersama-sama sambil melakukan aktiviti yang menyeronokan dan berfaedah. Min House Camp menyediakan pelbagai aktiviti untuk semua golongan…

MENCARI LOKAN BERSAMA KELUARGA

Meluangkan masa bersama keluarga adalah antara salah satu cara untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan. Mungkin sebelum ini, masing-masing sibuk dengan kerjaya sehingga lupa untuk bersama keluarga tercinta. So, apa kata pada cuti yang akan datang ramai-ramai datang ke Min House Camp yang berada di Kubang Kerian, Kelantan. Min House Camp menyediakan bilik penginapan yang berpatutan dengan…

MUDAHNYA MENTERNAK IKAN GUPI

Ikan gupi adalah sejenis ikan yang mempunyai pelbagai warna di ekornya. Antara faktor ramainya orang memelihara ikan ini adalah kerana tertarik kepada warna ekornya yang boleh didapati pelbagai warna malah kadang-kadang warna ekornya boleh bercampur seperti biru dan ungu. Ikan gupi juga mudah dijaga atau diperlihara tanpa memerlukan jagaan 24 jam. Hanya bagi makan je…

kelulut di kelantan

KELULUT KELUARGA KAMI

Lebah kelulut antara lebah yang tidak mempnyai sengat, dengan kata lainnya lebah yang tidak berbahaya kepada manusia mahupun haiwan. Tetapi, lebah ini dapat menghasilkan madu sama seperti lebah biasa malah lebih berkhasiat untuk kesihatan kita. Oleh itu, Min House Camp menternak lebah ini dengan pelbagai koloni dan spesis seperti : Tetragonula Laeviceps Lepidotrigona Terminata Heterotrigona…

KELAS MEMASAK KUIH TRADISIONAL

Kepada sesiapa yang berminat untuk belajar masakan melayu tradisional dengan peralatan tradisional boleh berkunjung ke Min House Camp. Disini anda boleh belajar memasak kuih tradisional Melayu iaitu, Onde-onde. Min House Camp menyediakan peralatan tradisional kepada peserta seperti pengukur kelapa untuk digunakan mengukur kelapa. Sememangnya berbeza sekali pengalaman menggunakan pengukur kelapa dengan mesin kelapa yang ada…

KAYAKING

Kayaking is one of the younger people’s most popular activities because it’s a challenging, but a fun activity. Did you know ???? There is a village near the University of Science Malaysia Hospital and the town of Kota Bharu, Kampung Pulau. It is in this village that the Min House Camp was developed under the…

memanah kelantan

ARCHERY IN KELANTAN

Archery is one of those sports that young people enjoy, and it requires skill, endurance and accuracy to fire at the targets. Throughout Kelantan, there are very few places for archery. Therefore, Min House Camp located in Kubang Kerian, Kelantan provides archery for as little as RM 10 per person. The price includes archery sites…

tadika kelantan belajar

PAKEJ LITTLE FARMER

Nak cari tempat untuk lawatan belajar bukannya senang lebih-lebih lagi dengan buget yang terhad. Bawak ke tempat yang murah takut aktiviti tidak berbaloi. Nanti kesian budak-budak ni sbb tak banyak yang belajar nanti. Bukannya takde tempat yang murah dan banyak aktiviti yang boleh dilakukan, cuma korang je yang belum jumpa. Begitu ruginya kalau tidak mengetahui…

tempat penginapan no 1 malaysia kelantan min

TEMPAT REUNION KOTA BHARU

Reunion bersama bekas rakan sekelas adalah suatu yang mengembirakan. Mesti best kan dapat berjumpa dengan orang yang telah bersama kita selama 3-4 tahun sepanjang pembelajaran untuk dapatkan sekeping sijil tidak kira diploma mahupun degree. Ini lebih bermakna jika kita dapat melakukan aktiviti bersama-sama setelah kian lama tidak berjumpa. Di Min House Camp, anda dapat melakukan…

perkhemahan kelantan malaysia

TAPAK PERKHEMAHAN DI KELANTAN

Aktiviti perkhemahan sudah menjadi kewajipan untuk badan uniform di setiap sekolah seperti bomba, polis, Kadet Remaja Sekolah, pengakap dan lain-lain. Setiap tahun tapak perkhemahan di seluruh negara akan disewa untuk dijadikan tempat latihan badan uniform terlibat. Sampaikan pihak sekolah terpaksa gabungkan unit badan uniform kerana tapak perkhemahan yang terhad. Min House Camp bukan sahaja menyediakan…