memasak onde-onde di malaysia kuih tradisional

AKTIVITI MEMASAK KUIH TRADISIONAL

Nak buat lawatan belajar bersama pelajar sekolah rendah tetapi mempunyai kos yang terhad? Min House Camp menyediakan pelbagai aktiviti yang besesuian untuk golongan sekolah rendah dan tadika. Antara aktiviti yang boleh dilakukan adalah pembelajaran berkaitan lebah kelulut, menanam tanaman organik, berkayak, dan kelas memasak tradisional. Di kelas memasak ini, pihak Min House Camp akan mengajar…

lebah kelulut min house camp

STINGLESS BEES IN KELANTAN

Stingless bees were known in Malaysia because many traders started to familiarize themselves with this business. This is because stingless bees are highly demanded in either their nests or their honey. The word kelulut is used by indigenous Malaysia in reference to bee-hives of this type, which come from Malaysia’s tropical forests and jungles.  There…

cik puan kelantan min house camp Malaysia

CIK PUAN MELAWAT MIN HOUSE CAMP

Sape je yang tak kenal Cik Puan Kelantan ni lebih-lebih Cik Puan telah menjadi bualan dan perhantian orang ramai semasa Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Ke-16 baru-baru ini. Penulis sebagai rakyat Kelantan pun rasa bangga. Hehehe …. Yang Berbahagia Cik Puan Sofie Louise Johansson yang berasal daripada Rystad, Sweden merupakan isteri kepada Yang Teramat Mulia…

BERKAYAK DI KUBANG KERIAN

Pelancong luar sering berkunjung ke kawasan pasar, tempat makan menarik, destinasi bersejarah dan kawasan pantai di negeri yang digelar Serambi Mekah iaitu Kelantan. Malah, terdapat segelintir yang gemar mencuba aktiviti-aktiviti yang ekstrem seperti mendaki gunung, berkayak dan lain-lain. Majoriti pelancong suka pergi ke kawasan kampung dan pendalaman untuk mencari kelainan kerana kawasan kampung kurang terdedah…

dewan serbaguna pelbagi guna di kelantan kota bhareu

SEWAAN DEWAN KUBANG KERIAN

Kepada sesiapa yang tengah atau akan mencari dewan/tempat untuk dijadikan sebagai meeting, perjumpaan, aktiviti perasmian,  kursus dan urusan lain yang memerlukan ruang yang luas boleh menyewa dewan yang terdapat di Min House Camp. Dewan ini dilengkapi dengan segala kemudahan yang di inginkan seperti penghawa dingin, PA sistem, LCD dan lain-lain. Persekitan dewan yang segar, dikelilingi…

HOTEL BERHAMPIRAN USM

Bagi sesiapa yang tengah mencari tempat penginapan berhampiran USM, Kubang Kerian, boleh ke Min House Camp. Nak kata dekat tu tak dekat sangat cuma 2.8 km je untuk ke HUSM dan 2.4 km untuk ke kampus USM. Min house Camp menyediakan tempat penginapan dan beberapa aktiviti yang boleh dilakukan oleh para pengunjung seperti melihat pelbagai…

kebun sara diri organik pertama di kelantan mesra alam bebas racun kebun min house camp

KEBUN ORGANIK DI KELANTAN

Kebun organik ??????? ehhh……. kebun ???? organik?????? mcm pernah dengar kan…meh kawe terangkan…….. Kebun dari segi bahasa mesti korang dah tau kan, iaitu tanaman pokok-pokok kecil dalam suatu kawasan yang disediakan kalau pokok-pokok besar tu ladang namanya. Organik pula bermaksud dari tanah. Ringkasnya kebun organik membawa maksud asli,semula jadi, tidak tercemar dan sifat-sifat semulajadi produk…

ADIK MIN & CERITA BERKAITAN DOWN SYNDROME

Kalau kita perhatikan down syndrome semakin mendapat tempat di negara kita Malaysia kan. Alhamdulillah……………. Sikap begini lah yang kini inginkan sebab down syndrome bukan lah penyakit berjangkit dan berbahaya yang patut kita elakkan. Kita sepatutnya cemburu dengan mereka kerana golongan ini sudah dijanjikan syurga sebab tu mereka digelar “Anak Syurga”. Cakap pasal down syndrome ni,…

penginapan budjet malaysia murah aman mesra alam min house camp kelantan malaysia tempat paling menarik

Tempat Penginapan Budget

Min House Camp Min House Camp menyediakan tempat penginapan bajet di Malaysia sambil menikmati keindahan alam semula jadi serta melakukan aktiviti mesra alam. Terdapat 3 jenis bilik yang disediakan iaitu : Bilik Moden Bilik Tradisional Dorm Bilik Moden Bilik moden dilengkapi dengan penghawa dingin dan peti ais serta kelengkapan yang lain seperti wifi dan bilik…